آشنایی با پنل خورشیدی بایفشیال یا دوطرفه

آشنایی با پنل خورشیدی بایفشیال یا دوطرفه

پنل خورشیدی بایفشیال (دوطرفه) برخلاف پنل خورشیدی مونوفیشال (یکطرفه) قادر به دریافت انرژی موجود در نور خورشید از دو سطح رویی و پشتی پنل خورشیدی است. سلول خورشیدی موجود در این پنل خورشیدی طوری طراحی شده است تا علاوه بر دریافت نور خورشید از سطح رویی Front و تبدیل آن به انرژی الکتریکی، نور خورشید را از سطح پشتی Rear نیز دریافت و تبدیل به انرژی الکتریکی می کند. به طور معمول پنل خورشیدی بایفشیال دارای پنل پشتی Back Sheet شفاف است و می تواند نور خورشید را از سطح پشتی نیز دریافت کند.

شاید برای شما سوال باشد که پنلی که با زاویه ۳۰ تا ۴۰ درجه نسبت به سطح زمین نسب شده باشد چطور می تواند نور خورشید را از سطح پشتی دریافت کند. اما باید به این نکته توجه داشت که در محیطی با سطح منعکس کننده نور خورشیدی مانند سطوح ایزوگامی پشتیبان، سطوح سنگی، ماسه ای و برفی، نور خورشید به شدت منعکس می شود و بازگشت نور می تواند توان پنل خورشیدی را تا ۳۰ درصد افزایش دهد.

سلول های بایفشیال به صورت عادی عملکردشان همانند سلول های مونوفشیال معمول در بازار است اما سلول مونوفشیال حداکثر توان خروجی آن برابر با توان درج شده در کاتالوگ پنل خورشیدی است اما سلول بایفشیال می تواند ۵ تا ۳۰ درصد توان بالاتری تولید نماید.

سلول خورشیدی بایفشیال اولین بار در سال ۱۹۷۰ میلادی اختراع و مورد استفاده قرار گرفت اما امروزه تولیدات کارخانجات پنل خورشیدی بیشتر و بیشتر به سمت سلول های بایفشیال می رود.

در گذشته هزینه تمام شده این نوع سلول برای تولید کننده بسیار بالا در می آمد اما امروزه با توسعه تکنولوژی و بهبود ابزارآلات تولید، ساخت و عرضه پنل خورشیدی با این نوع سلول به صرفه تر شده است و اختلاف پنل خورشیدی بافشیال و پنل خورشیدی مونوفشیال به ۵/۰ تا ۱ سنت یورو رسیده است. نمودار زیر نسبت استفاده از سلول مونوفشیال به بایفشیال در بازار جهانی و پیشبینی آینده آن را که توسط کمپانی AE SOLAR آلمان ارائه شده است نشان می دهد.