- مهر ۱۵, ۱۴۰۰
- 315 بازدیدها
- ۰ نظرات
فواید استفاده از انرژی خورشیدی بر سلامتی و محیط زیست
با استفاده از انرژی خورشیدی و کاهش استفاده از منابع سوخت فسیلی، میتوان تغییرات مثبتی برای زمین و ساکنان آن ایجاد نمود. مزایای محیط زیستی کلیدی انرژی خورشیدی در ذیل ارائه می شود :
کاهش آلودگی هوا
کاهش استفاده از سوخت های فسیلی و حرکت به سمت انرژیهای خورشیدی و دیگر انرژیهای سبز دوستدار محیط زیست میتواند به طور چشمگیری دی اکسید کربن ، اکسید نیتروژن ، دی اکسید گوگرد و انتشار ذرات معلق را کاهش دهد. در تحلیلی که توسط آزمایشگاه ملی انرژیهای تجدیدپذیر (NREL) انجام شد، ترکیبی از توسعه انرژی خورشیدی و برقرسانی گسترده یک مسیر اثباتشده و امکانپذیر برای بهبود قابلتوجه کیفیت هوای داخلی است. نیروگاه های خورشیدی ضمن تولید برق هیچ گونه آلودگی در هوا نداشته و موادسمی و مضر تولید نمی کنند.

کاهش رد پای کربن و مبارزه با گرمایش جهانی
انتشار کربن و سایر گازهای گلخانه ای از عوامل اصلی افزایش دمای جهانی هستند که به عنوان گرمایش جهانی شناخته می شود. اگرچه انتشار برخی از گازهای گلخانه ای ممکن است در صنایع تولیدی و یا حمل و نقل وجود داشته باشد، پنل های خورشیدی در حین تولید برق هیچ گاز گلخانه ای تولید نمی کنند و آنها را به منبع خوبی برای انرژی پاک تبدیل می کند.

هر کیلووات ساعت برق تولید شده توسط یک پنل خورشیدی، به جای سوخت فسیلی مانند گاز طبیعی، می تواند ردپای دی اکسید کربن مصرف کننده را کاهش دهد. با پذیرش بین المللی انرژی خورشیدی، گازهای گلخانه ای کمتری در جو ایجاد میشود که این موضوع، به مهار اثرات تغییرات آب و هوایی ناشی از گرم شدن کره زمین کمک می کند. گاز CO۲ منتشر شده برای ساخت تجهیزات یک سیستم خورشیدی به طور میانگین بین ۱۴ تا ۷۳ گرم معادل دی اکسید کربن در هر کیلووات ساعت است. اگرچه این مقدار برای یک منبع انرژی تجدید پذیر زیاد به نظر میرسد اما در مقایسه با سایر روشهای تولید انرژی بسیار کمتر است.تولید انرژی الکتریکی با استفاده از انرژی خورشیدی یک جزء ضروری برای کربن زدایی سیستم انرژی و دستیابی به توسعه پایدار است. محدود کردن افزایش دمای جهانی به زیر ۵/۱ درجه سانتیگراد یک چالش ضروری و حیاتی است و با اتخاذ و پیاده سازی فناوری های خورشیدی می توانیم به طور قابل توجهی به این هدف کمک کرده و آینده ای سبزتر و پایدارتر برای نسل های آینده ایجاد کنیم.
کاهش نگرانی ناشی از کمبود منابع انرژی
با توجه به ذخایر محدود سوخت های فسیلی و زمانبر بودن تولید آنها در طبیعت (میلیون ها سال) تغییر به سمت انرژی های تجدیدپذیر نه تنها برای محیط زیست بهتر است، بلکه برای تامین انرژی نسل های آینده نیز ضروری است. نیروگاه های خورشیدی نیاز به سوخت ندارد و برخلاف نیروگاه های فسیلی که قیمت برق تولیدی آنها تابع قیمت نفت بوده و همیشه در حال تغییر می باشد، در نیروگاه های خورشیدی این نوسان وجود نداشته و می توان بهای برق مصرفی را برای مدت طولانی ثابت نگهداشت.
عدم نیاز به آب
در کنار مقدار محدودی از سوخت های فسیلی به عنوان منبع انرژی، آب یکی دیگر از منابع بحرانی است که باید برای سلامت بلند مدت سیاره در نظر گرفت. در حالی که تولید پنل های خورشیدی از مقداری آب (به ویژه در استخراج و فرآوری مواد معدنی) استفاده می کند، اما در این فرآیند آب کمتری نسبت به فرایند تولید برق به روش های سنتی مصرف میشود لذا برای مناطق خشک مثل ایران بسیار حائز اهمیت می باشد.
بهبود سلامت جهانی
فراتر از اثرات استفاده از انرژی خورشیدی بر گرمایش جهانی، انتشار کربن می تواند تأثیر جدی بر سلامت انسان داشته باشد و بر اندام های حیاتی مانند قلب و ریه ها تأثیر بگذارد. با کاهش میزان کربن و سایر آلایندههای وارد شده به اتمسفر، هوای پاکتر ناشی از استفاده از انرژی خورشیدی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، حملات آسم و مرگهای زودرس را که از مسائل مهم بهداشتی در سطح جهانی هستند، کاهش دهد.