برق خورشیدی برای چاه کشاورزی

برق خورشیدی برای چاه کشاورزی

بیش از ۴۱۵ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز در کشور وجود دارد که حدود ۳۰۰ هزار حلقه از آنها برق‌دار هستند. بر این اساس همچنان حدود ۱۱۵ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز در کشور برای پمپاژ آب از سوخت‌های فسیلی مانند گازوئیل استفاده می‌کنند که بهره‌وری انرژی نیز در این چاه‌های دیزلی بسیار پایین است و هر حلقه چاه کشاورزی در هر سال به‌طور میانگین ۱۱ هزار لیتر مصرف سوخت فسیلی دارد. در حدود ۲ دهه پیش روند برقی کردن چاه‌ها آغاز شد و اکنون حدود سه چهارم آنها برقی هستند. این اتفاق اگرچه روندی مثبت برای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی است اما با توجه به پرمصرف بودن ایران در مصرف برق بار مضاعفی به شبکه برق کشور وارد می‌کند.

همچنین کمبود برق و ایجاد تنش ‌آبیاری در زمان رسیدن محصولی نظیر پسته، علاوه بر ضعیف شدن درخت و تشدید خسارت پسیل، میزان پوکی پسته را نیز افزایش می‌دهد، تنها راه مدیریت این بحران، تامین مطمئن برق مصرفی چاه‌های کشاورزی است. علاوه بر این با آمدن برق سر چاه، امکان آبیاری نوین فراهم می‌شود و بهره‌وری آبیاری افزایش می‌یابد .

درنتیجه مجهز کردن این چاه ها به برق تجدیدپذیر، می‌تواند در خدمت به محیط‌زیست و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و کاهش فشار به شبکه توزیع برق، تاثیر به‌سزایی بگذارد همچنین برای سوخت رسانی به چاه‌های کشاورزی دیزلی باید سالانه بیش از ۴۰ تا ۵۰ هزار نفتکش جاده پیما در جاده‌های کشور تردد کنند که حذف این حجم تردد نیز نقش مهمی در کاهش حوادث جاده‌ای ایفا خواهد کرد